PROIECTE DE CERCETARE CU PRIVIRE LA AGRICULTURĂ
Mai multe proiecte de cercetare au fost realizate de prof. Peter Mols de la Universitatea de Agricultură din Wageningen, Olanda, în 1999 până la moartea sa prematură în 2002.
Proiecte de cercetare cu privire la măr
În 1999, primul proiect a fost realizat cu privire la livezile de meri, unde BioGeometria a fost utilizată pentru a produce mere fără substanțe chimice. Experimentele au arătat o scădere vizibilă a infecției parazitare, datorită imunității crescute a plantei, fapt ce a condus paraziții la locul lor în natură, într-un echilibru ecologic, fără a extermina vreo formă de bacterii ce ar putea fi benefică pentru plante. Merele rezultate au o culoare mai plină de viață, miros și gust. Merele au avut o durată de viață mai lungă, eliminând necesitatea oricăror forme de iradiere. Producția pe fiecare acru de teren a crescut peste medie. Toate aceste beneficii au fost obținute la un cost mai mic pentru fermier.
Proiect de cercetare a cartofilor dulci
În urma succesului proiectului referitor la mere, a fost inițiat un nou proiect, care să ducă mai departe posibilitățile BioGeometriei. Scopul consta în producerea semințelor de cartof pentru export în alte țări, cu calitatea energetică BioGeometrică „încărcată” în ele, la sursă. Semințele de cartofi ar trebui să-și creeze propriul mediu energetic oriunde sunt plantate. Rezultatele au fost impresionante. Producția de pe parcelele cu BioGeometrie a fost între 120% -160%, pe o parcelă a fost chiar 190%, în timp ce parcelele de control au avut rezultate de 100%. Un alt beneficiu aici a fost capacitatea semințelor de a-și crea propriul mediu energetic protector. Imunitatea a crescut, așa cum a fost evident, prin conținutul de zahăr, care s-a mărit de la media normală de 4,8 la intervalul 5,2 – 5,8 pentru diferite parcele.
Utilizarea apei sărate pentru irigarea plantelor cu apă potabilă: Experimentul realizat pe cartofi dulci
În experimentele anterioare de BioGeometrie, plantele au indicat creșterea, calitatea și durata de viață sporite. Acest experiment a fost realizat în luna mai 1998 de către regretatul Inginer Adel Ammar, testând posibilitatea utilizării BioGeometriei în scopul accelerării creșterii plantelor care erau irigate cu apă potabilă, într-un mediu de apă sărată. Experimentul de două luni a indicat rezultate uimitoare.
Un experiment foarte interesant de laborator a fost realizat de regretatul inginer Adel Ammar, care a utilizat apa din zona Mării Roșii din Sokhna, Egipt, care are o salinitate foarte mare, pentru a planta cartofi dulci. Un cartof de testare a fost irigiat cu apă dulce, iar altul cu apă sărată. Pentru cel de-al treilea cartof, s-au utilizat forme bioGeometrice speciale ale recipientului cu apă, canalului de apă și vasului pentru plante. Experimentul a durat două luni. Cartoful de testare, irigat cu apă sărată, s-a zdrobit până la sfârșitul zilei, în timp ce acela tratat cu BioGeometrie a prins foarte bine rădăcini și a înmugurit normal. Cu timpul a prins rădăcini puțin mai bine, deoarece cartoful care a fost irigat cu apă potabilă a început să prezinte semne de descompunere. Alte experimente cu rezultate similare au fost efectuate cu alte plante sădite în grădină, la o graniță specială cu formă bioGeometrică și recipiente de apă
În imaginea din dreapta este prezentat bulbul de cartof dulce irigat cu apă sărată, folosind BioGeometria. Cel de testare, din mijloc, irigat cu aceeași apă sărată, s-a micșorat din prima zi. Cel din stânga este cel de testare, irigat cu apă dulce. Imaginea este realizată după aproximativ o lună.
Aceasta nu înseamnă că putem începe să aducem râuri din mare, dar este un prim pas în direcția corectă, în special având în vedere deficitul preconizat de apă dulce cu care se confruntă umanitatea.
Experimentul ar putea oferi o soluție eficientă pentru irigarea cu puțuri de apă care tind să crească în timp odată cu salinitatea, ceea ce este foarte puțin în comparație cu apa sărată din Marea Roșie.