APLICAȚII ȘI CERCETĂRI ÎN DOMENIUL BIOGEOMETRIEI

Efectul mediului nostru asupra stării noastre de bine

Deoarece nu suntem complet izolați de mediul nostru, ar trebui să luăm în considerare efectul mediilor naturale și create de om asupra stării noastre de bine. Relația noastră cu familia, prietenii, colegii de muncă și interacțiunile noastre sociale în general joacă un rol important în bunăstarea noastră. Problemele noastre economice personale și cele ale țării noastre ne afectează de asemenea. Produsele noastre prețuite din tehnologia modernă au efecte secundare dăunătoare. Pentru a aborda toate acele aspecte diferite care includ de fapt toate domeniile vieții, trebuie să găsim un factor comun, pe care îl putem folosi ca punct de plecare pentru a înțelege toate aceste aspecte diferite ale bunăstării noastre.

 Totul este Energie

Un factor comun pentru toate ar fi ENERGIA. Fizica ne spune că totul este energie; chiar și ceea ce considerăm materie solidă este de fapt energie. Toate funcțiile vieții se bazează pe interacțiuni energetice. Interacțiunile energetice sunt dimensiunea ascunsă în miezul oricărei funcții fiziologice perceptibile. În toate zonele de mai sus, bunăstarea este rezultatul echilibrului energetic. Orice perturbare a acestui echilibru produce fie supra-activitate, fie sub-activitate, care se manifestă ca o problemă.

Știe cineva cu adevărat ce este energia?

În primul rând, să încercăm să înțelegem ce este ENERGIA? Celebrul fizician american Richard Feynman vorbește despre asta în celebrele sale prelegeri din 1960 despre fizică „… În fizica de astăzi, nu știm ce este energia cu adevărat!” Cunoaștem energia prin manifestările sale sub diferite forme: căldură, magnetism, electricitate… etc. Știm cum să utilizăm anumite formule pentru a cuantifica și utiliza diferitele forme de energie, care ne-au oferit în cele din urmă tehnologie modernă, dar încă nu cunoaștim esența energiei care poate lua o formă sau alta. Definiția științifică generală din Enciclopedia Britannica: „ENERGIA ESTE ABILITATEA DE A PRODUCE ACȚIUNE SAU EFECT” definește energia nu ca ceea ce este cu adevărat, ci prin unul dintre atributele sale. Pe lângă tipurile tradiționale de manifestare a energiei sub formă de căldură, mișcare… etc., multe alte „efecte” pot fi de fapt definite ca manifestări ale energiei. Trebuie să includem vitalitate, emoții și gânduri în repertoriul energetic. Se naște o imagine cu totul nouă, care ar avea nevoie de o fizică întru totul nouă pentru a o înțelege.

Energia era acolo Înainte de „Big Bang”

Unii fizicieni ne spun: crearea universului a început cu un „Big Bang”, un fel de explozie care provine dintr-o stare stabilă anterioară de nimic. Explozia a „eliberat” energia, nu a creat-o, deoarece în Fizică știm că energia nu poate fi creată din nimic sau distrusă înapoi în nimic. Deci această energie trebuie să fi fost acolo în nimic înainte de a începe universul. Era un atribut sau o abilitate existentă în ceea ce noi definim ca nimic. Deci energia este „ceva”, care atunci când este inactiv este perceput ca „nimic” și când se mișcă, devine ceva.

Energia creează mișcarea primară

Energia produce „mișcarea primară”, deși orice facem care produce diferite tipuri de „mișcare secundară” transformă acea energie în diferite forme prin care o percepem. Singura diferență între „nimic” și „totul” este doar mișcare. Dar ce mișcă nu știm. Tot ce putem ști este că această mișcare creează dualitatea opozițiilor și că această mișcare este echilibrată într-un mod pe care l-am putea numi „geometric”, un echilibru care creează complementarități în afara opozițiilor, ceea ce oferă posibilitatea tuturor nivelurilor de creație, inclusiv realitatea noastră fizică. Mai mult, această mișcare echilibrată creează timp și spațiu care se manifestă pe mai multe niveluri în funcție de modul și nivelul său de percepție. Toate atributele pot exista doar în timp și spațiu, deoarece avem nevoie de opozițiile lor pentru a le percepe. Prin urmare, esența reală a energiei dincolo de timp și spațiu nu este posibilă prin atribute. Putem încerca, așa cum vom face, dar vom rămâne în continuare cu întrebarea fără răspuns: CARE ESTE ESENȚA ENERGIEI?

Esența Energiei

Esența energiei stagnante a „dormitului” înainte de big bang este dincolo de dualitate, timp și spațiu și atribute. Dar atributele există deja în interiorul său într-un fel sau altul. Dincolo de dualitate, fiecare atribut în extremitatea și opusul său ar exista ca unul și inseparabil. Existența-stingerea, mort-viu, sus-jos, dreapta-stânga ar fi lipsite de sens pentru noi, ceea ce înseamnă că conștientizarea noastră bazată pe dualitate și timp și spațiu nu o poate percepe sau înțelege. Putem percepe doar atributele.

Mișcare echilibrată și conștiința

Totuși, prima mișcare este big bang, un moment foarte special. Are în el un fel de program care guvernează toate aspectele acestei mișcări, la fel ca programul care guvernează creșterea unei semințe pentru a deveni un copac. Pentru a guverna o mișcare, trebuie să fii conștient de ea și să ai o lege care să o aplice. Conștientizarea implică conștiență. Dar conștiența este o stare avansată de viață. Legile pentru a echilibra mișcarea trebuie să aibă sensul echilibrului, prin urmare nu doar inteligența, ci înțelepciunea, deoarece intelectul singur nu produce neapărat semnificație pentru a crea echilibru. Energia indiferent dacă este nimic, ceva sau totul, este esența pură a conștienței și înţelepciunii. Chiar și în starea sa primordială de nimic, este deja la cel mai înalt și mai sofisticat nivel de viață.

Energia este conștientă, de fapt, INCONȘTIENT – CONȘTIENȚĂ

Dacă energia este conștientă și, prin urmare, „vie”, atunci fiecare manifestare sau transformare a acelei energii este doar o acțiune diferită, cu toate proprietățile esenței manifestate în funcție de tipul de mișcare. Dar, înainte de a merge mai departe, trebuie să înțelegem că așa cum am arătat mai sus atributul care se manifestă drept conștiință în timp și spațiu este eliberat din starea inițială de CONȘTIENT – INCONȘTIENT. Așadar, orice lucru din univers, indiferent dacă este o piatră, o plantă sau un animal, are esența inițială a înțelepciunii și conștiinței adaptate funcției sale specifice. Chiar în aceeași ființă, conștiința și înțelepciunea unei celule din sânge, a unei celule imune, a unei molecule de apă sau a conștiinței noastre umane sunt doar esența inițială care îndeplinește funcții diferite. Nici un fizician nu poate ști ce este energia cu adevărat, deoarece fizica nu a recunoscut încă efectele emoțiilor și gândirii ca o formă de energie, ca să nu mai vorbim despre toate tărâmurile și dimensiunile invizibile. Se pare că doctrinele spirituale erau întotdeauna mai apropiate de adevăr, iar acum științele alternative își dau seama de aceste lucruri. La început, faptul a existat CUVÂNTUL este mai precis, deoarece implică sensul, conștiința și înțelepciunea, care nu se regăsesc în big bang.

Comunicarea

Dacă totul este energie, iar energia înseamnă conștiență, conștientizare și înțelepciune care se manifestă diferit, atunci totul este conștient de orice altceva. Totul este într-un fel de comunicare. Dar, deoarece energia se manifestă diferit în diferite tipuri de mișcare, nivelurile secundare de conștientizare formate în fiecare tip de creație sunt diferite. Acest lucru face dificilă conștientizarea și comunicarea, la fel ca oamenii care vorbesc limbi diferite. Comunicarea trebuie să se petreacă la nivel comun interior, într-un limbaj comun, înțeles nu neapărat de nivelul „personalizat” al fiecărui tip de creație. Așa-numitul „limbaj al inimii” despre care vorbesc misticii se încetinește treptat pentru a fi mai științific decât era de așteptat. Acest tip de comunicare provine din lumea muzicii. Pitagora, părintele grec al matematicii și muzicii, care a petrecut 22 de ani în Egipt și a fost inițiat mai întâi în „Științele templului egiptean”, a descris mișcarea stelelor pe cer drept „Muzica sferelor” arătând că există un limbaj comun (vorbit în templele egiptene!) între muzică și astronomie.

Rezonanța: un limbaj energetic universal

Diferite niveluri de energie interacționează prin rezonanță pentru a produce armonie. La fel ca și clapele unui pian, dacă lovim una, fiecare a opta clapă va vibra producând un sunet, dar pianul nostru aici se extinde în ambele direcții pentru a cuprinde întregul univers, de la cel mai mic la cel mai mare. În timpul rezonanței, toate clapele de calitate similară din univers interacționează. Modificarea pe fiecare clapă este schimbul de informații, sesizat drept calitate. Nu putem separa fizicul de nivelurile emoționale sau mentale ale energiei. Factorul comun între aceste niveluri este energia, care se manifestă diferit la fiecare nivel din noi. Dar energia va fi afectată și de rezonanța cu niveluri similare în mediul nostru. Acestea sunt ceea ce numim nivelurile colective. Suntem permanent afectați și, la rândul nostru, afectăm vitalitatea colectivă, nivelul emoțional și mentalul de energie abstractă din jurul nostru. Psihologul elvețian Karl Gustav Jung a făcut multe pentru a ne face conștienți de efectul nivelurilor colective asupra psihicului nostru. El a reînviat ideile ermetice ale gnosticilor din Alexandria, a filozofilor arabi și a sufisilor.

Rezonanță, comunicare și schimb de informații: MEMORIA

Când două câmpuri de energie sunt în rezonanță și schimb de informații, ceva se întâmplă după ce rezonanța s-a încheiat. Cele două sisteme nu revin la starea lor inițială. Are loc un fel de „impregnare” vibrațională, ceea ce înseamnă că o parte din noile informații lasă o amprentă asupra sistemului energetic. Apoi, sistemele sunt într-o evoluție constantă prin rezonanță sau interacțiune. Dar ce este implicat exact prin impregnare? Există un fel de MEMORIE în fiecare sistem energetic.

Totul are o PERSONALITATE în evoluție

Dacă în fiecare interacțiune între două sisteme energetice, pe care le putem numi și sisteme de memorie, are loc un schimb de informații, atunci aceste sisteme sunt într-o evoluție și creștere constantă. Interacțiunea, comunicarea, memoria și evoluția afectează calitatea interacțiunii dintre sisteme și ceea ce rezultă este un anumit mod de conștientizare și percepție. Aceasta are ca rezultat crearea unei realități individuale a acelui sistem, ceea ce la rândul său duce la formarea unei personalități care va caracteriza comunicarea și interacțiunea sistemului. Deci, totul din univers, de la atom, bob de nisip, plante, oameni, până la sistemul solar, până la întregul univers are o personalitate de un anumit fel. Această personalitate interacționează în cadrul propriei sale percepții despre timp și spațiu și s-ar putea să nu fie ușor percepută de alte sisteme în alte dimensiuni ale timpului și spațiului.

O nouă viziune despre lume a unui univers viu

Dintre aceste concepte de bază, ne vom ocupa de sănătatea holistică: BALANȚA ENERGETICĂ pe toate nivelurile interne și externe ale sistemului nostru, individual și colectiv. Vom înțelege că nivelurile colective sunt o formă de viață și fac parte din psihicul Ființei Pământ, cu care interacționăm. Odată ce înțelegem că avem de-a face cu o altă formă de Ființă, cu o personalitate care poate interacționa și reacționa, atunci întreaga noastră perspectivă față de mediu și reacția sa prin forțele naturii se vor schimba. De la cel mai mic virus sau bacterii până la celulele vieții, ființa umană, Pământul, găsim o formă de Ființă care trăiește în cadrul unei alte forme de Ființă. Întregul univers este ca o imensă Ființă multi-level până la cele mai mici particule din atomi, care sunt vii în felul lor și au propria lor memorie și personalitate.

Când citim în multe scripturi religioase, ca cele din Egiptul Antic, Coranul sfânt al Islamului, sau în multe credințe aborigene, care sugerează că tot ce există în univers se roagă Ființei divine în felul său, ar trebui să luăm acest lucru ca un indiciu că totul este viu și, prin urmare, conștient în felul său.