PROIECTE DE CERCETARE ASUPRA CREȘTERII ANIMALELOR

Proiecte de cercetare asupra creșterii puilor

Un proiect de cercetare privind creșterea puilor fără substanțe chimice, fără nicio formă de reziduuri animaliere sau piscicole adăugată la hrana lor, a fost efectuat de prof. Dr. Ahmed Hussein de la Universitatea Ain Shams, Egipt. A fost publicat în „Masharef”, revistă specializată în agricultură și zootehnie din Egipt. BioGeometria a fost utilizată doar sub formă de plasare a culorii, pentru a compara diferitele tehnici disponibile, fiecare în mod individual, înainte de a decide asupra celei mai eficiente combinații. Puii cântăresc în medie un kilogram și jumătate în 45 de zile, conform standardelor internaționale ale rasei respective. În Egipt, cu toate acestea standardul este de numai un kilogram și un sfert aproximativ, din cauza climei diferite.

Pentru comparare a fost utilizat un grup de control mic. Au fost omise toate formele de substanțe chimice, cum ar fi antibioticele, vaccinarea, calmantele și hormonii. După 35 de zile, puiul pentru care s-a utilizat BioGeometria a atins deja greutatea medie de 1.500 kg. A fost obținută o perioadă de timp de 9 zile și cheltuieli fixe. Un alt beneficiu a fost câștigul de 10% calculat în raportul conversiei creșterii în greutate. La 45 de zile, media a fost de 1.850 Kg. Cel mai important lucru constă, însă, într-un produs mai sănătos pentru consumator și un cost mai mic pentru fermier.

În 2013, BioGeometry a început o colaborare cu Nutrinor (Quebec, Canada) pentru a oferi o soluție de creștere a puilor fără antibiotice și vaccinări. Înainte de Soluția de BioGeometrie nu a fost posibilă creșterea puilor la scară comercială în zonă timp de peste 3 cicluri. BioGeometry a intrat într-o fază de cercetare, de un an cu Nutrinor înainte de a semna un contract comercial cu aceștia în 2014 pentru creșterea puilor fără anitbiotice și anticoccidiene.

Proiectul de cercetare a bolii copitei de vaci

Într-un seminar din Olanda, „Grupul olandez de BioGeometrie” a prezentat mai multe proiecte de cercetare. Agricultorii au fost prezenți pentru a-și raporta experiențele și rezultatele pe CD-ul de echilibrare energetică BioGeometrie. Ca exemplu, un fermier a raportat că, prin utilizarea EBCD, într-un proiect privat de cercetare în domeniul creșterii animalelor din Olanda, în care 90% dintre vaci aveau boala copitelor, majoritatea au fost vindecate într-o lună. La eliminarea EBCD, boala a revenit. EBCD a fost amplasat din nou și rezultatele au revenit.

De asemenea, am trecut în revistă proiectele de cercetare asupra merelor și cartofilor, realizate de regretatul prof. Peter Mols de la universitatea din Wageningen, care au fost prezentate de fiul său, Jorn într-un fim documentar.