DR. IBRAHIM KARIM

Biografie

de Rawya Karim

Pe biroul Dr. Ibrahim Karim se află o figură abstractă cu inscripția „Doar cei care văd invizibilul, pot face imposibilul”. Aleasă de fiica sa cea mai mică, Doreya, este cea mai bună descriere a lui.

Ceea ce a început ca o adunare ocazională de prieteni a devenit peste douăzeci de ani un pivot săptămânal în viața multor oameni de diferite vârste, religii, profesii, medii sociale și naționalități. Prelegeri și dialoguri nestructurate despre aproape orice subiect, unde dr. Karim considera că a învățat atât cât a predat abordarea sa holistică pe care o numește Calea BioGeometrică; o perspectivă nouă și extinsă asupra lumii, la fel de științifică și spirituală în esență. Cu propriile sale cuvinte, „pentru a fi cu adevărat holistică, trebuie să includă orice și totul”.

Formele bioGeometrice interacționează cu energia Pământului pentru a produce un efect de echilibrare la toate nivelurile energetice ale sistemelor biologice. Cercetările asupra formelor organelor corpului au condus la descoperirea relației dintre funcția organului, modelul energetic și formă. Aceste tipare
numite „BioSignatures” produc, prin rezonanță, un echilibru de energie și imunitate care susțin medicina ortodoxă și alternativă.

Arhitect de profesie; absolvent al renumitului F.I.T. Zurich, Elvetia; cu BA/MA, și D.Sc. în Planificare turistică. El predă ocazional ca profesor invitat la catedrele de Arhitectură de la mai multe universități. Dr. Karim deține: Firma de arhitectură Alemara Consultants a fost fondată de tatăl său Dr. Sayed Karim în anii ’30, care este principalul pionier al arhitecturii moderne din Orientul Mijlociu și autor al mai multor cărți despre Cultura din spatele măreției
Egiptului Antic.

În timp ce era încă student postuniversitar în Elveția, o scurtă întâlnire cu Dr. Mahmoud Mahfouz a condus la o conversație intelectuală, filosofică, despre proiectarea spitalului și alte subiecte. Dr. Mahfouz, mai târziu Ministru al Sănătății, l-a numit pe Dr. Ibrahim Karim cel mai tânăr consultant din guvernul egiptean, pentru a aduce o gândire inovatoare Ministerului său. Dr. Karim a lucrat în planificarea medicală integrată și a dezvoltat noi concepte de proiectare a flexibilității și extinderii proiectelor medicale; în plus, a lucrat la proiectul USAID de Dezvoltare Medicală Urbană. În 1976 a fost consultant al ministerului sănătății din Dubai și este, de peste 20 de ani, membru al Societății Regale Britanice în domeniul Medical și membru fondator al societății Imhotep din Egipt
pentru cercetări științifice în științele alternative. În 1982, dr. Karim a fost consultant al Ministrului Culturii, regretatul Mohammed Radwan și a implementat conceptul inițial pentru noul muzeu al civilizației, pentru care a fost lansat apelul internațional la finanțare de către UNESCO. Mai târziu, în calitate de consultant al Ministrului Turismului în 1985, a făcut prima planificare turistică pentru zonele de coastă ale Mării Roșii și Western Sinai. În
calitate de consultant al Ministrului Cercetării Științifice în 1990, a fost principalul investigator al proiectului pilot de mediu pe canalul Mahmoudiya din Alexandria și a condus un comitet la Centrul Național de Cercetarea pentru studierea efectului formelor geometrice asupra funcțiilor biologice. A brevetat primele forme BioGeometrice în 1993, care au fost urmate de altele. A primit un premiu la congresul internațional pentru inventatori în 1998.
Activitatea sa în calitate de arhitect include o serie de spitale, proiecte rezidențiale și științifice, precum și stațiuni turistice din Marea Roșie.

În timpul renovării muzeului de medicină din Egiptul Antic în 1972, dr. Fawzi Soleiman Sowiha, directorul muzeului, l-a inițiat în tainele științei Radiesteziei și, împreună cu el, l-a cunoscut pe dr. Khalil Messiha, care l-a inițiat în sistemul francez de Radiestezie Fizică și originile sale în Egiptul Antic. În Franța, la Maison de Radiesthesie a achiziționat cărți și instrumente originale, cele ale pionierilor acestei științe. Vorbind fluent multe limbi, Dr. Karim a fost capabil să combine concepte moderne de fizică, armonică, percepție, precum și teorii pitagoreice pentru a dezvolta o nouă „Fizică a Calității” și pe baza acesteia, o știință a măsurării „calitative”: Radiestezia egipteană. A devenit principalul instrument în cercetarea sa subtilă în domeniul energiei, susținut de dispozitivele de bio-feedback și Bio-imagistică. Efectuând această cercetare în Arhitectură, Geo-biologie și Biologie în Construcții, el a descoperit fundamentele pe care și-a dezvoltat noua știință de BioGeometrie.

Sportiv? În esență și practică: da!. De la Atletism Amator la tenis de masă în turnee, a trecut la tenis, practicând împreună cu copiii săi, pentru că a crezut în parenting, de exemplu. Au devenit jucători de tenis în turnee de top din Egipt și au primit burse de atletism la universitățile Rice, Tulane și Loyola din SUA și AUC în Egipt. „Sportul competitiv ne-a oferit o interacțiune pozitivă cu familia și o oportunitate de a le oferi copiilor libertatea de a crește, de a călători și de a experimenta viața într-un mediu sănătos și controlat.”

Cunoscător? Categoric. Fost cancelar al Societății Gourmet internaționale „Chaine Des Rotisseurs”, entuziast și colecționar de mașini sport clasice, ceasuri, manuscrise, camere de luat vederi, electronice, computere și multimedia, printre altele.

Dr. Karim oferă seminarii și workshop-uri în Europa, America și Orientul Mijlociu. Apare în mod regulat în emisiuni la radio și televiziune (de exemplu, Reuters, CNN). Avea propriul său program zilnic de televiziune: „Dumnezeu îmi oferă cunoaștere”, în timpul sfintei luni a Postului Ramadanului, la răscrucea dintre Milenii, pe Canalul Satelit Egiptean. Din martie 2002, el are un program săptămânal de o oră pe Canalul Satelit Egiptean „El Mehwer”.

A făcut cercetări în plantarea bioGeometrică organică cu prof. Peter Mols de la Universitatea din Wageningen din Olanda și a condus un atelier pentru a găsi soluții la radiațiile terestre dăunătoare, în cadrul Academiei de Proiectare din Eindhoven.

În Egipt, a participat la „Proiectul național de cercetare a hepatitei C” condus de regretatul Dr. Taha Khalifa, decanul Facultății de Farmacie din cadrul Universității Al-Azhar, unde a obținut rezultate semnificative. Aceste rezultate semnificative ale cercetării au fost făcute publice în direct de către Dr. Khalifa într-un program de televiziune istoric, adesea repetat, care a inclus fostul Ministru al Sănătății, precum și medici de seamă, în seria „Mesaha Horra”, prezentată de Isaad Younis pe postul de televiziune Orbit Satellite în 1999.

De asemenea, discută cu guvernatorul Alexandriei despre ambițiosul proiect futurist al echilibrului energetic al orașului. Călătorește constant în SUA, Europa și Orientul Mijlociu, pentru consultanță în echilibrarea energetică a clădirilor.

Rezumat

Născut în Cairo, Egipt pe 1 februarie 1942 egiptean

Studii

– 1958: înregistrare la Oxford și Cambridge, Victoria College, Cairo – 1967: M.A. în Architecture, Institutul Federal de Tehnologie (ETH), Zurich – 1975: D.Sc. Arhitectură și urbanism, Institutul Federal de Tehnologie (ETH), Zurich

Funcții de consultanță guvernamentală

– 1969-1980: Consultant al Ministrului Sănătății
– 1969-1980: Consultant al Ministrului de Cultură
– 1985-1988: Consultant al Ministrului Turismului
– 1990 – Prezent: Consultant al Ministrului Cercetării Științifice

Leadership

– Fondator al științei BioGeometriei
– Deținător de brevete de BioGeometrie în conformitate cu cercetările științifice clinice de la Centrul Național de Cercetări din Egipt.
– Fondator, președinte și Director Executiv al BioGeometry Energy Systems Ltd, BioGeometry Consulting.
– Proprietar/Director General al Alemara Architectural Consultants (Dr. Sayed Karim și Dr. Ibrahim Karim).
– Președintele Comisiei pentru Influența formelor geometrice asupra funcțiilor vieții, Centrul național de cercetare din Egipt (1993-1995).
– Co-fondator al Societății Științifice Imhotep din Egipt (1985).
– Premiul Conferinței internaționale pentru inventatori: Poarta secolului XX, Cairo, decembrie 1998

Experiență în predare

– 1972, 1978: Profesor invitat la Catedra de Arhitectură, Universitatea Helwan, Cairo – Supraveghere continuă a diplomelor de masterat și doctorat în  arhitectură, Principiile de proiectare ale arhitecturii în BioGeometrie (Universitățile din Cairo și Alexandria). – Cursuri internaționale de curriculum educațional BioGeometrie, susținute de o rețea de instructori și instituții certificate.

Proiecte de consultanță arhitecturală cu ajutorul SUA și al Guvernului Egiptean

– Proiect de mediu în Canalul Mahmoudeya, Alexandria în colaborare cu Ministerul Cercetării Științifice.
– Proiecte de Dezvoltare Medicală în mediul Urban; modernizarea a 14 centre medicale din Cairo în colaborare cu Ministerul Sănătății.
– Proiectul populației: 20 de centre medicale din Giza și Quena în colaborare cu Banca Mondială și Ministerul Sănătății.
– Participant la programul de vizitatori USAID-USIS pentru studiul turismului și planificării mediului în diferite zone ale Statelor Unite (iunie 1992).
– unsprezece spitale publice pentru Ministerul Sănătății (1969-1980).
– Mai multe centre seismice guvernamentale (anii 1980).
– Planificarea regională a zonei Mării Roșii (anii 1980).

Proiecte de Arhitectură în Biogeometrie

– Old Vic Resort, Hurghada, Marea Roșie (include 22 de unități de arhitectură în BioGeometrie).
– Portrait Resort, Ain Sokhna, Marea Roșie (include 120 de unități de arhitectură în BioGeometrie).
– Menaville Hotel Safaga (Thermal Karlovy Vary Center).

Exemple de proiecte de cercetare în BioGeometrie

– Studii de laborator preliminare, efectuate la Centrul Național de Cercetare din Egipt, unde Dr. Ibrahim Karim a condus unitatea de cercetare cu privire la Influența formelor geometrice asupra funcțiilor vitale, au arătat că formele de BioGeometrie au un „efect pozitiv asupra funcțiilor biologice”. Aceasta a condus la primul brevet egiptean în BioGeometrie la Ministerul de Cercetare Științifică.
– Studiul comparativ național egiptean asupra Virusului C: Decanul departamentului de farmacologie al Universității Al-Azhar, Egipt, a anunțat pe postul egiptean de televiziune prin satelit că faza preliminară a proiectului comparativ Național Virus C derulat de Colegiul său a arătat că echilibrarea energetică a
BioGeometriei a obținut cele mai bune rezultate dintre toate celelalte remedii farmaceutice și alternative.
– Un proiect de cercetare de trei ani la Universitatea din Wageningen, Olanda, condus de profesorul Peter Mols privind utilizarea BioGeometriei în cultivarea mărului, ajungând la concluzia că BioGeometria a fost eficientă în eliminarea anumitor paraziți și în creșterea semnificativă a producției agricole.
– Un proiect preliminar de cercetare realizat de firma agricolă olandeză Team EcoSys pentru a studia rolul BioGeometriei în cultivarea cartofilor a concluzionat că echilibrarea energiei BioGeometrice a crescut semnificativ imunitatea și calitatea cartofilor.
– Ca parte a unei teze de MA supervizată de Dr. Ahmed Hussein de la Universitatea Canalului Suez și Ministerul Agriculturii, soluțiile de echilibrare energetică ale BioGeometriei au fost implementate în avicultură, ca studiu de cercetare. Rezultatele publicate au arătat că BioGeometria a fost eficientă în creșterea semnificativă a dezvoltării și calității puiului, reducând totodată rata mortalității.
– Acest proiect a fost repetat cu succes în 2014 la Nutrinor, Quebec, în Canada pentru a crește pui fără utilizarea antibioticelor sau a factorilor de creștere, reducând totodată rata mortalității, obținând un raport de conversie mai bun de alimente/greutate și creșterea mai rapidă și mai sănătoasă în greutate. Acest lucru a dus la colaborarea cu Nutrinor în aplicarea BioGeometriei în cadrul departamentului lor de creștere a animalelor.
– Un experiment de două luni al regretatului ing. Adel Ammar pentru testarea posibilității de utilizare a BioGeometriei, pentru a permite plantelor de apă dulce (cartof dulce) să crească în apa sărată din Marea Roșie a indicat rezultate uimitoare: cartofii dulci crescuți în apă sărată cu BG3 s-au dezvoltat mai sănătoși în ambele unități de control.
-Experimentul dublu-orb a indict că BioGeometria a redus cu succes markerii de stres fiziologic ai șoferului, așa cum se observă din evaluările bio-feedback-ului.
– Experimentele preliminare de introducere a BioGeometriei în proiectul orelor de clasă au indicat că echilibrarea energetică BioGeometrică a avut un impact pozitiv asupra copiilor cu dizabilități de învățare.
– O abordare de proiectare care utilizează BioGeometria în spații arhitecturale interioare cu referire la Vindecarea tulburării de hiperactivitate cu deficiență de atenție”, realizată de Dina Ra’afat Abdul Rahman Howeidy, o teză de doctorat finalizată la Universitatea din Cairo, Facultatea de inginerie arată o îmbunătățire vastă a criteriilor ADHD testate, incluzând: focalizarea și atenția copilului, comunicarea, comportamentul dinamic, comportamentul în general, lucrul în echipă, independența, hiperactivitatea, etapele sociale și abilitățile școlare.
– Într-o altă teză de doctorat realizată de Lobna Shaker la Universitatea din Cairo, BioGeometria a fost utilizată în centrele medicale pentru tratamentul depresiei; pe lângă faptul că a demonstrat beneficiile aplicării BioGeometriei ca soluții de proiectare și arhitectură interioară, testele efectuate pe șoareci au indicat că Biosemnăturile (sucursala BioGeometry) erau la fel de eficace ca medicamentele utilizate frecvent pe piața egipteană pentru a
restabili nivelurile normale de serotonină din creier.
– În 2003, un proiect pilot de cercetare sub patronajul Autorității Elvețiene de Mediere pentru Comunicații Mobile și Mediu și, în colaborare cu furnizorul guvernamental de telecomunicații Swisscom, a implementat soluții de echilibrare energetică BioGeometrică pentru remedierea tulburărilor de electro-sensibilitate în orașul rural din Hemberg. BioGeometria a reușit să elimine bolile de electro-sensibilitate, printre alte afecțiuni medicale pe care lea
remediat, și totodată a avut un impact pozitiv asupra ecologiei generale a zonei. Aceasta a fost supranumită „Miracolul lui Hemberg” de către mass-media elvețiană.
– În 2007, în urma succesului primului proiect elvețian de BioGeometrie de la Hemberg, Doctorului Karim/BioGeometry Energy Systems Ltd. i s-a solicitat de administrația locală a orașului elvețian Hirschberg să implementeze o soluție similară acolo. Proiectul a fost documentat de Swiss TV Channel 1 (SF1), iar
documentarul a fost difuzat la televiziunea prime time din Elveția, care arată că BioGeometria a reușit să elimine bolile electro-sensibilității, printre alte afecțiuni medicale pe care le-a remediat, având, de asemenea, impact pozitiv asupra ecologiei generale a zonei. Cel mai impresionant a fost impactul pozitiv copleșitor asupra animalelor din zonă, care sunt un factor economic important pentru acest oraș rural. Documentarul a fost intitulat „Vindecătorul miraculos”.
– Echilibrarea calității energiei BioGeometriei a produs cristale de apă frumoase, perfect structurate și echilibrate, în colaborare cu Dr. Masuro Emoto
– Centrul național de cercetare din Egipt, arată că BioGeometria protejează eficient împotriva nivelurilor scăzute de radioactivitate găsite în materialele de construcție egiptene, testate.

* Utilizarea soluțiilor de BioGeometrie la scală completă implementate de BioGeometry Energy Systems LTD.

Seriale de televiziune

– “Rabi Zidny Elman (God Grant Me Knowledge),” serial TV zilnic BioGeometry, Egyptian Satellite TV, Dec./Ian. 200&2001)
– „Al Taqa Wa Al Hayat (Energy & Life)” de două ori pe săptămână, Serial TV BioGeometry, Al Mehwar Satellite TV, 2002.
– „With Dr. Ibrahim Karim”, de două ori pe săptămână Serial TV BioGeometrie, TV prin satelit Al Mehwar, 2002.
– Apariția numeroșilor oaspeților la programele TV principale din Orientul Mijlociu.
– O largă acoperire media internațională a științei BioGeometriei.

Pe biroul Dr. Ibrahim Karim se află o figură abstractă cu inscripția „Doar cei care văd invizibilul, pot face imposibilul”.