REDUCEREA EFECTULUI TERMIC DIN RADIAȚIA TELEFOANELOR MOBILE

Reducerea efectului termic din expunerea la radiațiile telefonului mobil

Rețelele de telefonie mobilă funcționează la aproximativ 900 și 1800 MHz pentru GSM, 800 MHz pentru CDMA și 2100 MHz pentru UMTS. Aceste frecvențe sunt situate în regiunea spectrului electromagnetic la care se face referire atât ca radiații cu microunde, cât și ca radiofrecvență (RFR). Expunerea la o astfel de radiație prin utilizarea telefoanelor mobile conduce la absorbția energiei electromagnetice de către piele și alte țesuturi vii, provocând o creștere mică a temperaturii în zonele respective. Acest efect termic este recunoscut de industria comunicațiilor de telefonie mobilă și de agențiile de reglementare, a căror poziție oficială este aceea că efectul prezintă riscuri neglijabile asupra sănătății. Cu toate acestea, cercetările sunt din ce în ce mai ample, ceea ce provoacă o controversă.
Obiectiv de cercetare: Investigarea formelor de echilibrare a calității energetice (EQB) BioGeometrice, plasate pe telefonul mobil sau în mediu ar putea reduce efectul termic al expunerii la radiații a telefonului mobil pe piele.
Metodologie: Imagistica termică externă a suprafeței pielii pe un punct fix de pe cap, deasupra urechii, pentru un control și două măsurători experimentale. Pentru experiment a fost utilizat un telefon mobil Nokia cu o baterie complet încărcată.
Soluție de BioGeometrie utilizată: Autocolante EQB pentru telefon mobil, marca BioGeometry
și Forme EQB de mediu, marca BioGeometry
Proiect experimental:
Un subiect masculin adult.
Experiment de proiectare a blocului, cu un interval de repaus de 5 min. între fiecare dintre blocuri.
Caseta 1: Control – 3 min. de utilizare a telefonului mobil fără forme de BioGeometrie.
Caseta 2: Experimental – 3 min. de utilizare a telefonului cu autocolante EQB pentru telefoane mobile, marca BioGeometry.
Caseta 3: Experimental – 3 min. de utilizare a telefonului cu forme EQB de mediu în cameră, marca BioGeometry.

Rezultate