SOLUȚII DE ARHITECTURĂ ÎN BIOGEOMETRIE

Spitale generale Zaqaziq și Mansourah (600 de paturi) Egipt

Planificarea turistică regională a Mării Roșii Egipt 1980.

Prima aplicare a BioGeometriei în Arhitectură a fost în cele 22 de unități rezidențiale ale primei etape a stațiunii Old Vic din Hurghada pe Marea Roșie construită în 1984.

Introducere

Dr. Ibrahim Karim a înființat BioGeometry Consulting Ltd în 1997, pe fundamentele propriei sale firme de consultanță în arhitectură, Al-Emara, care a fost fondată în 1939 de tatăl său, renumitul arhitect Dr. Sayed Karim. Al-Emara a fost recunoscută ca prim „centru de expertiză” arhitecturală (Nr. de Înregistrare 001) din lumea arabă. Aceasta s-a bazat pe lucrarea de pionierat în arhitectura modernă a Dr. S. Karim și pe un portofoliu extins de planificare urbană regională și internațională care a inclus Jeddah, Riyadh, orașul Kuweit, Abu Dhabi, Nablus, Santiago și Bruxelles. Dr. I. Karim și-a început cercetările care ar duce în cele din urmă la dezvoltarea științei BioGeometriei la începutul carierei sale în arhitectură.

Dr. Karim este partenerul/proprietarul Firmei de consultanță Al-Emara, fondată în 1939 de Dr. Sayed Karim, care acum face parte din BioGeometry Consulting Ltd. Proiectele de arhitectură selectate includ:

 • Planificarea urbană a majorității orașelor-capitală din Orientul Mijlociu (1950-1964). Planificarea urbană din Abu Dhabi 1967)
 • Planificare turistică pentru golful Tanger în Marrocco 1969-71
 • Mai multe spitale de mari dimensiuni și policlinici din Mansoura, Zaquaziq, Luxor, Alexandria etc. 1973-2000
 • Un număr mare de centre medicale urbane și rurale din Cairo, Giza și Quena, 1978-82.
 • Consultanță pentru Schuster Arch, firmă pentru spital si policlinica din Dubai 1971-72
 • Proiectul de mediu Mahmoudiya Canal, Alexandria 1993, Ministerul cercetării științifice și USAID.
 • O serie de stațiuni turistice de pe coasta Mării Roșii, Sokhna, Hurghada și Safaga.
 • Planificarea turistică a coastei Mării Roșii de la Suez la Marsa Alam și planificarea urbană a Hurghada, Safaga și Marsa Alam. Construirea mai multor proiecte la scară largă în Hurghada.
 • Planificarea turistică a coastei de sud a Mării Roșii Sinai, de la Oyoun Moussa la Ras Mohammed.

Dr. Karim a aplicat pentru prima dată BioGeometria în Arhitectură la începutul anilor ’80 în Hurghada, pe Marea Roșie, pentru proiectarea mai multor stațiuni turistice. Primele clădiri au fost cele douăzeci și două de vile turistice rezidențiale, în prima fază a stațiunii Old Vic. Unul dintre aceste proiecte a fost Menaville în Safaga la sud de Hurghada. Acest proiect a devenit o stațiune balneară foarte populară. Necunoscând efectul BioGeometriei, care a fost accentuat de clienții Doctorului Karim la acea vreme, efectul de vindecare a fost atribuit calității nisipului și mării din acea zonă. Deși zona, în general, este foarte favorabilă însănătoșirii, datorită umidității relative scăzute a aerului și algelor din apă, acest proiect a indicat rezultate la care nu s-a putut ajunge de către vecinii săi din imediata apropiere, care au încercat, dar nu au putut obține aceleași rezultate. De atunci, serviciile de arhitectură în BioGeometrie au fost aplicate în Germania, Franța, Anglia, Olanda, Canada, SUA și în Lumea Arabă. Unele proiecte au fost proiecte originale de BioGeometrie, în timp ce altele au fost în principal aplicarea BioGeometriei pentru clădirile existente. Calitatea energetică obținută a fost remarcabilă.

În 2010, Dr. Karim a aplicat Principiile de proiectare din BioGeometrie pentru designul mobilierului, prezentat în cadrul Le Marche Designer Hall.

Arhitectul – ca sculptor al spațiului

Scopul principal al arhitecților este realizarea armoniei între toate componentele care alcătuiesc calitatea spațiului. El/ea este o sculptură a spațiului. Este implicat un proces de formare pentru a oferi spațiului calitățile necesare. Un spațiu care susține viața trebuie să aibă el însuși criteriile vieții. Scopul procesului de formare este de a crea spațiu de locuit.
Toate formele de viață (animate și neanimate), inclusiv ființa umană, sunt „sisteme de energie deschisă” pe toate nivelurile de energie. Există multe niveluri de energie implicate într-un sistem energetic viu: Materie fizică (solid, lichid, gaz), vitalitate (gravitație, electromagnetism, ionizare etc.), emoțional, mental și alte niveluri mai subtile. Ele sunt doar intervale diferite de frecvență și, în acest sens, sunt guvernate și de legile armonicii, cum ar fi rezonanța, care produce schimbul de informații. Ca și în cazul nivelurilor fizice inferioare de care suntem conștienți, la fel sunt și nivelurile mai subtile de care nu suntem pe deplin conștienți. La nivel fizic, preluăm din mediu, utilizăm în sistemul nostru ceea ce am preluat, apoi îl dăm înapoi. Există trei stări ale tuturor elementelor cu care interacționăm: Prima stare este atunci când este prezentă în mediul nostru, a doua când este în interiorul sistemului nostru și a treia când iese din nou în mediul înconjurător. Acestea sunt trei stări diferite în orice formă de energie.
Conform legilor armonicii, acest concept al „Sistemului energetic deschis” ar trebui să se aplice la toate nivelurile de energie din noi, precum și la diferitele planuri ale naturii din afara noastră. Există tipuri abstracte de energie colectivă în spațiul din jurul nostru la nivel de vitalitate, emoțional și mental. Utilizăm energia vitală din spațiul înconjurător pentru a ne alimenta procesele de viață, energia emoțională ca un combustibil pentru sentimente și energia mentală ca un combustibil pentru a gândi. Prin urmare, suntem influențați constant de calitatea energiei pe toate aceste niveluri din spațiu înconjurător și, în schimb, influențăm calitatea spațiului din jurul nostru pe toate aceste niveluri.
Întrucât spațiul din jurul nostru are toate acele niveluri de calități abstracte ale energiei colective, atunci este în realitate viu într-un mod colectiv abstract. Dacă are energie emoțională și mentală, atunci are personalitate, este conștient, schimbă informații, are memorie, este conștient și așa mai departe. Ceea ce este abstract și colectiv pentru noi este de fapt o ierarhie a nivelurilor individuale ale personalităților vii în cadrul personalității totale a Pământului. Pământul este de fapt o ființă vie. În arhitectură interacționăm cu nivelurile de personalitate ale spațiului pe care îl formăm.
BioGeometria utilizează principiile energetice ale formelor geometrice pentru a echilibra sistemele energetice biologice în cadrul general al interacțiunilor energetice de mediu. Cercetările răsunătoare ale Dr. Karim au identificat o combinație de trei calități energetice esențiale (clasificări ale efectelor energetice bazate pe rezonanță și relațiile armonice de energie și formă) pe care natura însăși le utilizează pentru a echilibra sistemele energetice vii. BioGeometria utilizează forme proprii care reproduc și amplifică această combinație extrem de benefică și naturală de calitate a energiei. Formele interacționează cu propriile câmpuri energetice înconjurătoare ale corpului, în conformitate cu legile naturale ale armonicilor și rezonanței, pentru a introduce efectul de echilibrare a calității energiei. Rezultatul este o echilibrare calitativă profundă a sistemului energetic al organismului și armonizarea interacțiunilor energetice cu mediul.

Prezentare generală a serviciilor de arhitectură BioGeometrie

BioGeometria oferă o arhitectură personalizată și completă și proiectează soluții de echilibrare a calității energiei pentru a armoniza toate perturbările calității energiei de mediu și pentru a oferi unui mediu de acasă un efect maxim de echilibrare a calității energetice. Serviciile de arhitectură și proiectare includ evaluarea amplasamentului și amenajarea clădirii pe baza planurilor de arhitectură existente.

 • Aplicarea principiilor de proiectare a BioGeometriei în structura și formele clădirile pentru a obține armonie de mediu și pentru a proteja împotriva stresului mediului
 • Analiza locației în ceea ce privește calitatea energiei, incluzând radiațiile terestre, energia topografică și energia geologică.
 • Toate materialele din casă și sistemul electromecanic sunt echilibrate din punct de vedere al calității energiei la fiecare etaj al clădirii. Aceasta creează o diferență mare, mai ales atunci când este aplicată la nivelul Fundației clădirii.
 • Sursele de energie din jur sunt echilibrate energetic.
 • BioGeometria recomandă alegerea culorilor și materialelor.
 • Soluții energetice vizate, bazate pe obiectivele proiectului.

BioGeometry Energy Systems Ltd oferă, de asemenea, consultanță arhitecților, precum și servicii complete de arhitectură.
Pentru toate soluțiile de arhitectură și proiectare, și pentru servicii de consultanță în BioGeometrie, contactați-ne la: .

Vă rugăm să rețineți că BioGeometry® nu are reprezentanți în domenii precum consultanța în arhitectură, proiectare și mediu.